lördag 21 februari 2015

Snountyrutor

Snounty kanske ni undrar nu. Vad i hela friden är det?! Jo, det är nämligen resultatet av en ihopblandning av snickers och bounty. En lyckad sådan. För det blev himmelskt gott! Receptet är raw förutom jordnötssmöret som inte är det, men det är bara att lämna bort jordnötsfyllningen om du vill ha det helt raw.


























För ni måste testa det här, kan inte förklara hur gott det är. Liksom hör på det här; choklad, kokos, kola, jordnötssmör och choklad. Och nyttigt dessutom!

SNOUNTYRUTOR

Chokladbotten:
10 dadlar, blötlagda
2 msk rå kakao
1 1/2 dl mandelmjöl

Mixa ihop allt i en mixer/matberedare till en fast, slät deg. Klä en form med bakplåtspapper och tryck ut degen jämnt i formen. Låt stå i kylskåpet under tiden du gör kokosfyllningen.

Kokosfyllning:
1 1/4 dl kokosflingor
1 msk vatten
1/2 dl mandelmjöl
1 dl cashewnötter
1 tsk honung eller agavesirap
1 krm vaniljpulver

Mixa ihop allt till en klibbig massa. Tryck ut på ovanpå chokladbottnet. Ställ tillbaks i kylskåpet.

Kolafyllning:
11 dadlar, blötlagda
lite av blötläggningsvattnet
1 nypa flingsalt
1 tsk carobpulver
1 msk mjukrörd kokosolja

Mixa dadlar, carob och salt till en klibbig smet. Tillsätt 1 msk vatten i taget tills det har en bra konsistens. Rör ihop med kokosoljan. Bred ut ovanpå kokosfyllningen. Ställ nu formen i frysen.

Jordnötsfyllning:
1/2 dl jordnötssmör
1 tsk kokosolja, mjukrörd
1/2 tsk carobpulver

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Bred ut ovanpå kolafyllningen. Ställ tillbaka i frysen.

Råchoklad:
3/4 dl kokosolja
ca 1/2 dl rå kakao
1 tsk honung eller agavesirap

Smält kokosoljan över ett ljummet vattenbad. Rör ner kakao och sötning, de får inte bli några kakaoklumpar! Häll ut chokladen på jordnötsfyllningen.

Garnering:
ex. flingsalt, mullbär, gojibär, kakaonibs, kokos eller jordnötter

Garnera med vad du vill och har hemma, jag hade flingsalt och kokoschips. Ställ tillbaka i frysen och låt alla lager stelna ordentligt. Skär i bitar och förvara dom i frysen för en längre hållbarhet. Fyllningarna är såpass mjuka så dom behöver knappt tinas något före man äter dom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar